Probatorna ekscizija

Probatorna ekscizija je pomemben postopek v dermatologiji, kjer vzamemo vzorec za mikroskopski pregled tkiva. Ta postopek je ključen pri diagnosticiranju dermatoloških bolezni, saj nam omogoča vpogled v mikroskopsko strukturo tkiva in natančno diagnozo. Ko je to potrebno, izvedemo probatoren odvzem tkiva, kar pomeni, da kirurško odstranimo majhen del kože ali drugega tkiva za nadaljnjo analizo.

Vzorci, pridobljeni s probatorno ekscizijo, igrajo ključno vlogo pri razumevanju patoloških procesov in pripravi načrta zdravljenja. Po odvzemu vzorcev jih natančno pripravimo in nato pošljemo na mikroskopski pregled. Te vzorce pošiljamo na Inštitut za patologijo na Medicinski fakulteti v Ljubljani ter na Oddelek za patologijo v Splošni bolnišnici Celje.

Inštitut za patologijo na Medicinski fakulteti v Ljubljani in Oddelek za patologijo v Splošni bolnišnici Celje sta priznana zdravstvena inštitucija, specializirana za analizo in interpretacijo tkivnih vzorcev. S strokovnostjo in izkušnjami nam nudijo zanesljive rezultate mikroskopskih pregledov, ki so ključni pri postavljanju pravilne diagnoze in nadaljnjem zdravljenju dermatoloških stanj.

V BB Dermatologiji cenimo pomen probatorne ekscizije pri skrbi za kožno zdravje naših pacientov. Naša ekipa strokovnjakov izvaja ta postopek s predanostjo, z namenom, da zagotovi natančno diagnozo in učinkovito zdravljenje dermatoloških bolezni. Skrbimo za celostno dobro počutje naših pacientov ter sledimo najvišjim standardom dermatološke nege.

Lokacija

BB dermatologija d.o.o.
Lokarjev drevored 2
5270 Ajdovščina

Tel: 059 818 558 (koncesijski telefon)

E-mail: dermatologija@zd-ajdovscina.si (koncesijski email)

Tel: 040 827 456 (samoplačniški telefon)

E-mail: info@bbdermatologija.si (samoplačniški email)
BB dermatologija d.o.o.
Lokarjev drevored 2
5270 Ajdovščina

T: 040 827 456

E: info@bbdermatologija.si2024 © BB dermatologija d.o.o.