Odstranjevanje virusnih bradavic

Odstranjevanje virusnih bradavic je postopek, ki se izvaja z namenom odpravljanja nenevarnih kožnih izrastkov, ki jih povzroča humani papiloma virus. V večini primerov se za tovrstne posege uporabljajo medicinske naprave, kot sta laser in radiofrekvenca, ali se izvaja zamrzovanje s tekočim dušikom. Pri tem posegu se lahko uporabi lokalna anestezija, kar omogoča, da je odstranitev bradavic povsem neboleča, prav tako pa pospeši proces okrevanja.

Bradavice so pogosta kožna okužba, ki se prenaša med ljudmi z dotikom, lahko pa tudi posredno preko okuženih predmetov ali tal. Gre za majhne kožne izrastke, ki imajo neravno in hrapavo površino, in so posledica okužbe s humanim papiloma virusom. Najpogosteje se pojavljajo pri otrocih, zlasti na rokah ali stopalih, vendar se lahko pojavijo tudi pri odraslih in na drugih delih telesa.

Med tradicionalnimi metodami odstranjevanja bradavic je bil zamrznitveni postopek s tekočim dušikom precej pogost, vendar je bil pogosto povezan z uničujočim učinkom na okolno tkivo in bolečino v dneh po terapiji. Na srečo obstajajo sodobnejše metode, kot je laserska terapija, ki je enako učinkovita, vendar je hkrati bolj selektivna. Laserska terapija omogoča natančno usmerjanje na prizadeto območje, kar zmanjšuje poškodbe okoliškega zdravega tkiva. Poleg tega je ta metoda manj boleča tako med samim posegom kot tudi v obdobju okrevanja.

Poseg za odstranjevanje bradavic poteka v ambulantnem okolju in je običajno hitro zaključen. V primerih, ko pacient izrazi željo po lokalni anesteziji, je ta na voljo, kar omogoča prijetno in brezbolečno izkušnjo. Okrevanje po posegu je hitro, pacienti pa lahko kmalu po terapiji nadaljujejo s svojimi vsakodnevnimi dejavnostmi.

V skupnosti BB Dermatologija smo zavezani zagotavljanju kakovostne dermatološke oskrbe in učinkovitih postopkov za naše paciente. Odstranjevanje virusnih bradavic je le ena od mnogih storitev, ki jih ponujamo, s poudarkom na strokovnosti, udobju pacientov in hitrem okrevanju. S sodobnimi pristopi in napredno tehnologijo želimo pacientom omogočiti brezskrbno pot do zdrave in lepe kože.

Lokacija

BB dermatologija d.o.o.
Lokarjev drevored 2
5270 Ajdovščina

Tel: 059 818 558 (koncesijski telefon)

E-mail: dermatologija@zd-ajdovscina.si (koncesijski email)

Tel: 040 827 456 (samoplačniški telefon)

E-mail: info@bbdermatologija.si (samoplačniški email)
BB dermatologija d.o.o.
Lokarjev drevored 2
5270 Ajdovščina

T: 040 827 456

E: info@bbdermatologija.si2024 © BB dermatologija d.o.o.