Epilacija (Lasersko odstranjevanje dlak)

Trajanje posega: odvinso od področja

Čas okrevanja: takoj po končani terapiji se lahko vrnete k opravljanju vsakodnevnih dejavnosti

Cena: odvisna od področja in paketa terapij

Glavno področje uporabe aleksandritnega laserja je trajno odstranjevanje dlak. Da bi dosegli trajno odstranitev dlak, se energija laserskega žarka z valovno dolžino 755 nm usmeri na dlake, ki jih je treba odstraniti. Svetlobo v snopu absorbirajo barvni pigmenti lasne korenine. Prenesena visoka energija uniči lasno korenino in prepreči ponovno rast las. Tretma ni le obstojen, je tudi zelo nežen in brez stranskih učinkov. Za neboleč tretma zagotavlja nov hladilni sistem, ki ščiti kožo med odstranjevanjem dlak. Kljub temu lahko z laserskim delovanjem pride do kratkotrajne rdečice, vendar te po enem ali dveh dneh izginejo.

Kako dolgo traja poseg in koliko ponovitev je potrebnih?
Trajanje posega je odvisno predvsem od velikosti dela telesa, ki ga zdravimo. Trajno odstranjevanje dlak na predelu brčic traja le približno 10 minut. Zdravljenje obeh nog pa zahteva približno 1h.
Pri trajnem laserskem odstranjevanju dlak so nadaljnji tretmaji neizogibni. To je posledica cikla rasti dlake, ki je razdeljena na tri dele. Pri laserskem zdravljenju se zdravijo samo dlake v prvi fazi rasti, ki prizadenejo le okoli 20 do 30 odstotkov dlak. Preostaneka dlak v isti terapiji ne moremo zdraviti, zato je naslednji termin potrebno določiti po približno 6-8 tednih, ko se faze izmenjujejo in je drugi del lasnih korenin na voljo za zdravljenje. Dokler niso obdelani vsi lasni mešički, je torej potrebnih približno 6 terapij.
Pozor! Sivih ali zelo svetlih dlak z laserjem ne moremo odstraniti, saj svetloba aleksandritnega laserja reagira samo na temne barvne pigmente. Prav tako aleksandritni laser ni primeren za ljudi s temno kožo, vendar so za te tipe kože na voljo alternativne laserske tehnike (QS laser, ki upočasni rast las za nekaj mesecev). Najbolj primeren čas za odstranjevanje dlak je od jeseni do spomladi, poleti laserskega odstranjevanja dlak ne izvajamo, saj je koža izpostavljena soncu.

KONTRAINDIKACIJE (kdaj postopka ne izvajamo):
Epilacija  - Lasersko odstranjevanje dlak

Lokacija

BB dermatologija d.o.o.
Lokarjev drevored 2
5270 Ajdovščina

Tel: 059 818 558 (koncesijski telefon)

E-mail: dermatologija@zd-ajdovscina.si (koncesijski email)

Tel: 040 827 456 (samoplačniški telefon)

E-mail: info@bbdermatologija.si (samoplačniški email)
BB dermatologija d.o.o.
Lokarjev drevored 2
5270 Ajdovščina

T: 040 827 456

E: info@bbdermatologija.si2024 © BB dermatologija d.o.o.